Răceală şi gripă? Nu, mersi!

S-ar putea să-l ştiţi pe Traian, zis Piele: e fratele lui Adi, zis Portocală, şi are un prieten Cezar, zis Cezar. T. şi C. sunt de părere că Nurofen Răceală şi Gripă e un medicament bun şi simplu de cerut la farmacie. Tot cetăţeanul virozat care se întreabă „ce să iau când am răceală şi gripă?“ îşi poate răspunde cu precizie: „Nurofen răceală şi gripă!“ Inspiraţi de simplitatea prescripţiei, T. şi C. aşteaptă ca oamenii de ştiinţă să vină cu noi şi noi varietăţi de Nurofen în sprijinul celor suferinzi de viaţă la oraş:

În zilele de trudă capitalistă, Cezar şi-ar dori să ia Nurofen Muncesc şi Nu Dorm, iar Traian, care e lipit de scaunul Nubirei din dotare, visează la Nurofen Volan şi Pedală. Nădăjduind la vârsta pensiei, Cezar aşteaptă Nurofenul Bătrâneţe şi Gârboveală, în timp ce Traian, suflet sensibil, vrea Nurofen Necazuri şi Durere.

În vremurile în care sănătatea poporului încă se mai ţinea într-un fir de piramidon, trebuie să recunosc că şi mie mi-ar fi prins grozav de bine nişte Nurofen. Nurofen Virginitate şi Acnee, eventual. De fapt, atât de mult mi-a lipsit doctoria, încât nici n-am apucat să-mi dau seama când am făcut complicaţii, ajungând să am nevoie de Nurofen Gastrită şi Mahmureală (recomandat la prima oră, pe stomacul gol), combinat cu Nurofen Somn şi Toropeală (administrabil în restul zilei). Dar nu-mi pare rău: măcar aşa n-am avut niciodată nevoie de Nurofen Plictiseală şi Filme Proaste.

Mergând pe firul bolii până în ziua de azi, aş fi avut nevoie de: Nurofen Dragoste şi Ejaculare Precoce, Nurofen Rude şi Soacră, Nurofen Tuse şi Junghi, Nurofen Amantă şi Divorţ, Nurofen Sesiune şi Toceală, Nurofen Şefi şi Leafă Mică, Nurofen Prostie şi Ţeapă, Nurofen Datorii şi Rate la Bancă, Nurofen Etilotest şi Mers pe Jos etc etc.

Acuma, dacă-l ştiţi deja pe Traian, musai să-l cunoaşteţi pe frati-su, Adi. Adi îşi caută nişte Nurofen Lehamite şi Durere în Pană. Dacă face rost, îl îmbârlig să-mi dea şi mie câteva pastile: să am cu ce-mi trece vremea, până inventează cineva Nurofenul Tinereţe Fără Bătrâneţe şi Viaţă Fără De Moarte. Pentru că, sincer vorbind, în leacuri băbeşti precum Nurofenul Dric şi Vată-n Nas n-am deloc încredere.

O vârâciune marca Mishu. La 20/10/2007 07:43, în Chestii care se-ntâmplă, Din 24FUN, Toate
Mânz, viezure, brânză, blog: , ,

Numele catastrofei

Scriitori au mare grijă atunci când îşi botează personajele. Uneori, ca în cazul lui Caragiale, ajunge să le afli numele – Rică Venturiano, Nae Caţavencu, Agamiţă Dandanache – şi deja ştii despre ce fel de oameni e vorba. Alteori, semnificaţiile sunt bine ascunse, ca prin romanele lui Umberto Eco, şi nu poţi fi sigur că ai descifrat înţelesul numelor nici după o vizită la Biblioteca Academiei.

De bună seamă, organigrama Ştiinţei Craiova nu include niciun consilier pe probleme de semiotică. Eu nu mă pricep la fotbal şi nici nu mi-e ruşine s-o recunosc, dar, având o febleţe pentru cuvinte, am palpitaţii când aud din ce substantive proprii este compus lotul unei mari iubiri.

Transferurile din vară parcă fură făcute, la mişto, de stafia lui Duiliu Zamfirescu. Mai ţineţi minte romanul său, Tănase Scatiu? Cam aşa şi pe la Craiova: doar că, în loc de Tănase, ne pricopsirăm cu un Tănasă, iar scatiul fu înlocuit de o o altă păsărică: Andrei Prepeliţă. Întreb şi eu, nu dau cu parul: cum să se sperie adversarul în faţa numelui tău de pitpalac?

Prepeliţă ar trebui să-l lanseze în atac pe Michael Baird, un atacant care, pronunţat în grabă, are aceeaşi rezonanţă păsărească. Celălalt australian e Joshua Rose. Cu o floare nu se face primăvară, de acord, dar valoarea trandafirului în discuţie e una demnă de satelitul Primăvara.

Internaţionalul echipei, vedeta bună de export, e Dorel Stoica. Îl ştiţi, desigur, din reclama la Unirea: „Dorele, ne mişcăm şi noi mai cu talent?“. E vorba de coniacul Unirea, pentru că de la Unirea Urziceni Craiova a luat bătaie, după un meci în care Dorel nu s-a mişcat nici cu talent, nici fără, fiind pedepsit de conducere cu un sejur la echipa a doua.

Continuăm prezentarea lotului, cu DEX-ul pe banca tehnică: Dănănae e totuna cu bazaconie, belea, pacoste. No comment. Gărgălie, în schimb, nu înseamnă nimic, dar tot a poreclă sună.

Acestea fiind spuse, de ce să ne mire că Ştiinţa a devenit ciuca bătăilor din Liga I, când pe căpitan, în afară de Mădălin, îl mai cheamă şi Ciucă? Şi de ce să ne mirăm de locul mărunţel pe care băieţii îl ocupă în clasament, de parcă n-am şti cine le e patron?

O vârâciune marca Mishu. La 05/10/2007 07:41, în Din 24FUN, Toate, Vaca de pe şură
Mânz, viezure, brânză, blog: ,