De ce e Coca-Cola duşmanca patriei

Carevasăzică, avusei o amintire din copilărie cu valoare de epifanie. Să vă zic.

Ştiţi reclama aia la Coca-Cola, difuzată la nesfârşit în timpul meciurilor, cu Roger Milla, care s-a bucurat el dansând când a marcat un gol, acum 20 de ani, şi de atunci toată lumea s-a bucurat dansând şi pula mea şi doi bani chestii de-astea? Şi cântă unul, pe ritmuri africane, Give me Freedom, Take me Higher? O ştiţi, sigur că o ştiţi.

Ghiciţi acum cui a marcat Roger Milla golul bucuriei? Exact: lui Silviu Lung, craiovean de-al nostru, portar al naţionalei României la Coppa del Mondo. Se întâmpla pe 14 iunie 1990, în minutul 76 al celui de-al doilea meci din grupe, Camerun – România 2 – 1. 10 minute mai târziu, acelaşi Milla l-a mai împuşcat o dată pe Silvică.

20 de ani înainte de reclama la Cola: Roger Milla e gata să danseze, Silvică Lung e la pământ, Iosif Rotariu încă o arde în ciungă

Ca să nu existe niciun dubiu: iată cum a contribuit încă o dată ţara noastră la dezvoltarea tehnicilor de veselie planetară. Iată de ce Coca Cola trebuia să aibă bunul simţ să difuzeze alt spot în România. Iată de ce aştept ca Pepsi să facă şi ei o reclamă cu golul primit de Prunea în 1994 de la suedezul Kennet Andersson, din cauza căruia n-am ajuns noi în semifinală.

Mânz, viezure, brânză, blog: , , ,